Excursió a la Fundació Salvador Mollà

Ontinyent, 20 de desembre de 2012

-         L’alumnat de 5é i 6é de primària del CEIP Rafael Juan Vidal d’Ontinyent a gaudit, el penúltim dia de classe de l’any, d’una vista al centre cultural “El Filaner”.
-         Els xiquets i xiquetes han realitzat una fantàstica excursió pel riu fins arribar a la "Fundació Salvador Mollà" on l’artista Salvador Mollà els estava esperant.
-         L’escultor ha fet d’amfitrió i guia durant tota la visita. Primerament els estudiants han fruit de vore l’obra de l’artista Ontinyentí. Han visitat el museu ubicat en la tercera planta de l’edifici, les escultures de la terrassa i també una extensió artística pels bancals exteriors.
-         Tot seguit ha hagut temps per conéixer l’obra del controvertir personatge Ontinyentí “Manduca”.
-         Després d’esmorzar ha estat el torn de l’activitat pràctica. L’alumnat ha realitzat una activitat amb fang al mateix taller de Salvador. Els treballs realitzats seran fornejats i tornats a l’escola perquè cada alumne tinga un record de la visita.
-         L’alumnat del Rafael Juan Vidal en aquesta eixida ha realitzat un treball interdisciplinar. S’ha treballat des de l’àrea d’Educació Física perquè ha anat a peu; des de l’àrea d’Artísica, perquè s’ha visitat el museu i realitzat el taller de fang; des de l’àrea de Coneixement del Medi, perquè s’ha explorat la flora i la fauna del riu Clarià...
-         El mestre que ha organitzat l’eixida valora molt positivament l’activitat perquè és una excursió econòmica, sostenible (perquè el mitjà de transport ha estat a peu) i molt significativa (perquè es dona l’oportunitat de conèixer de primera mà l’obra d’un artista local que transforma materials i a més gaudir d’un espai molt interessant).




Comentaris