8 DE MARÇ: LA DONA I LA CIÈNCIA

COMUNICAT: Ontinyent, 3 de març de 2021

CEIP LA SOLANA d’Ontinyent

Al CEIP LA SOLANA havem encetat un bonic projecte iniciat amb la commemoració de l’11 de febrer, DIA INTERNACIONAL DE LA DONA I LA XIQUETA EN LA CIÈNCIA i encaminat a l’efemèride del 8 de març, DIA INTERNACIONAL DE LES DONES.

Amb l’objectiu d’empoderar les dones i posar en valor la formació de la població femenina a l’àmbit científic treballarem la CIÈNCIA a partir de la investigació, l’experimentació, l’art i la música.

ACTIVITATS A INFANTIL I PRIMÀRIA

- Elaborar un quadre d’una científica per grup. Cada grup està elaborant un quadre d’unes dimensions de 120x80 cm sobre fusta per a penjar el dia 8 de març a l’exterior del centre. Aquesta proposta artística es realitza perquè, com les famílies no poden accedir a l’escola, facilitarem que puguen visitar les obres penjant-les a les tanques exteriors.


 

- Xerrades amb dones científiques. Durant la setmana del 8 al 12 de març cada grup tindrà una trobada amb una dona que treballa al món de la ciència. D’aquesta manera pretenem posar en valor dones de proximitat perquè moltes seran familiars de l’alumnat del centre.

- Fer experiments.

- Visualitzar contes relacionats amb la ciència.

ACTIVITATS AMB LA PARTICIPACIÓ DE LES FAMÍLIES

- Preparar un experiment a casa i mostrar-lo posteriorment a l’aula. Els més menuts i menudes podran aportar un vídeo. Activitat anunciada al cartell. Cal coordinar-ho amb cada tutor/a.

ACTIVITATS DE CENTRE PER AL DIA 8 DE MARÇ

- Actuació de Miriam Mimi. La cantant afincada a Ontinyent actuarà al CEIP LA SOLANA. Cada cicle realitzarà un xicotet taller amb Mimi per posteriorment realitzar un acte de centre cantant la cançó previament treballada Quieroinvestigar. https://www.mncn.csic.es/es/visita-el-mncn/audiocuento/quiero-investigar

- Penjada de quadres. Al llarg del matí penjarem els quadres elaborats a les tanques exteriors. Aquesta proposta artística romandrà a l’exterior per fer partíceps a les famílies del treball realitzat.


CANÇONS QUE TREBALLAREM AMB MIRIAM «MIMI»


- El Diluvi, I tu, sols tu https://youtu.be/YDafHsyyTNk

- Silvio Rodríguez, Óleo de mujer https://youtu.be/3ZJ2Dr6nnfs

- Cyndi Lauper, Girls just want to have fun https://youtu.be/PIb6AZdTr-A

- John Lenon, WOMAN. https://youtu.be/ZhfWiU8wGCc

-Quieroinvestigar. https://www.mncn.csic.es/es/visita-el-mncn/audiocuento/quiero-investigar





Comentaris