GRAN SETMANA DE LA LECTURA AL CEIP RAFAEL JUAN VIDAL

           Nosaltres també voliem sumar-se a tot eixe conjunt d'activitats que, tant a nivell nacional com internacional, s'estan realitzant de la magnífica obra del Quixot, celebrant així el 400 anniversari del seu naixement.

           Al llarg del més d'abril i particularment la setmana de la lectura, del 16 al 23 d'abril, l'alumnat de la nostra escola ha gaudit d'una sèrie de propostes amb un caire molt novel·lesc.  

           El Hall s'ha emplenat de panells representatius al voltant de la història del Quixot, on l'alumnat havia de posar informació sobre els personatges, les escenes, l'autor...A més, hem tingut la visita d'un ontinyentí molt particular, Rafel Ballester. Una persona altruista molt destacada de la cultura Ontinyentina. Es membre del grup de danses d'Ontinyent i de la Colla de Campaners. Ha dedicat 20 anys ha estudiar l'obra de Miguel de Cervantes i ha llegit més de 15 cops el llibre del QUixot. Disposa de 129 figures realitzades en material de ferro reciclat i ho exposa a sa casa. Va estar més de 3 anys realitzant-les. Actualment està treballant en el Cant de la Sibil·la.

          Amb tota la seua estima per l'obra del Quixot, Rafael Ballester ens ha obert les portes de sa casa per a contemplar la magnífica col·lecció de figures. D'altra banda, va vindre a explicar a les xiquetes i xiquets les seues impressions sobre el llibre de Cervantes, així com deixar-nos algunes de les figures per a exposar-les al Hall: 

- Los molinos de viento
- El escuadrón de  ovejas
- Don Quijote i Sancho
- Diálogo de caballeros
- El encierro de Don Quijote y la vuelta a casa
- Enfermedad
- Testamento y muerte de Don Quijote

         A cada classe el Quixot s'ha treballat de forma diferent. S'han fet lectures col·lectives, dibuixos, recerques...
       
         Molt orgullosos del treball realitzat a partir FOMENT DE LA LECTURA d'un llibre que s'ho mereix: EL QUIXOT 

 
















































Comentaris