Educació vial al CEIP Rafael Juan Vidal


- Els xiquets i xiquetes de l’escola d’infantil i primària Rafael Juan Vidal d’Ontinyent, han treballat l’educació vial durant dues setmanes amb jocs de taula, audiovisuals i mitjançant la practica en bicicleta en dos circuits d’educació vial.
- Durant una setmana ha estat muntat al pati de l’escola, el parc d’educació vial mòbil de la Direcció General de Trànsit que comptava amb una vintena de senyals i sis semàfors.
- A més l’alumnat de cinquè i sisè ha pogut gaudir d’una jornada a FIEVI, parc d’educació vial i ambiental de la Vall d’Albaida, per posar en practica tot allò après en un circuit més gran amb bicicleta i cars.
- Aquest treball s’emmarca en el projecte “en bici al cole”, per al que l’escola Rafael Juan Vidal ja disposa d’un estudi de camins escolars segurs (elaborat amb els 6.000€ de subvenció de la Conselleria de Medi Ambient per l’empresa Paleta d’Ocres).

Durant dues setmanes, i des de l’impuls de l’àrea d’Educació Física, els xiquets i xiquetes d’infantil i primària de l’escola Rafael Juan Vidal han treballat l’educació vial. La metodologia ha estat motivadora per a l’alumnat perquè s’han elaborat jocs de taula i s’han projectat audiovisuals relacionats amb l’educació vial. Finalment s’ha dut a la pràctica real tot allò après en dos circuits d’educació vial.

Durant una setmana ha estat muntat el parc mòbil de la DGT al pati de l’escola on, fins als més menuts, han pogut practicar al circuit amb bicicleta. Els xiquets i xiquetes del tercer cicle de primària han gaudit d’una jornada a FIEVI, el parc d’educació vial i ambiental de la Vall d’Albaida, on han fet activitats d’habilitat amb bicicleta, una classe d’educació vial teòrica i una pràctica amb cars i bicicletes al circuit vial.

Aquesta activitat s’emmarca dintre del projecte “en bici al cole” que s’està treballant a l’escola Rafael Juan Vidal des de el principi de curs 2008-2009. A més cal recordar que l’empresa Paleta d’Ocres ha realitzat un estudi de camins escolars segurs amb els 6.000 euros d’una subvenció de Conselleria.

El responsable del projecte “En bici a l’escola” del Rafael Juan Vidal, Joan Mira, vol agrair el patrocini de les activitats per part de l’ajuntament d’Ontinyent i la mancomunitat de municipis. Al mateix temps el mestre d’educació física vol animar al consistori local perquè donen una empenta al projecte realitzant les modificacions en els vials (proposades per l’empresa Paleta d’Ocres) perquè els xiquets i xiquetes del Rafael Juan Vidal puguen arribar de forma segura a l’escola.

Comentaris